joi, 19 septembrie 2013

Bitcoin cea mai valoroasa moneda virtuala

                                        Este tot mai des folosita, pentru ca tranzactiile nu se fac prin intermediul bancilor, asa ca sunt excluse comisioanele. Iar cateva restaurante din Romania o accepta la plata. 
    12 milioane de monede bitcoin circula in acest moment pe internet. Valoarea lor ajunge la 1 miliard de dolari. In ultimele saptamani a crescut de la 80 la 120 de dolari, si astfel mii de persoane s-au imbogatit dintr-odata, doar pentru ca moneda a fost recunoscuta in Germania. Piata este atat de sensibila incat orice stire despre bitcoin ii poate influenta valoarea. 
   Daca vreti sa folositi bitcoin, nu aveti nevoie de un cont la banca, ci de un cont special format dintr-o adresa speciala si o parola, ca pe retelele de socializare. In acest cont se tin toti banii si se pot face plati in conturi similare. Aceste tranzactii sunt instant, pentru ca nu sunt intermediate de o banca, iar comisioanele sunt zero. 
   Cine nu vrea sa cumpere bitcoin, il poate castiga stand acasa. Pentru ca nu exista o banca care sa intermedieze platile, tranzactiile sunt procesate de calculatoarele unor utilizatori, care au acceptat sa le puna in retea. Recordul bitcoin a fost de 266 dolari, in aprilie anul acesta.
sursa: Protv